GAZDASÁGI NAPTÁR

A gazdasági naptár a szerves része egy tapasztalt kereskedő mindennapjainak. Ebben megtalálható az összes olyan várható és tervezett esemény, mely az árfolyamok mozgására hatással lehet ezért érdemes róluk tudni és figyelemmel kísérni őket. Természetesen váratlan események nem szerepelnek benne, például hurrikán vagy háború kitörése, de a rendszeres gazdasági jelentések és adatok ezekben megtalálhatóak.

Pár tanács a használatával kapcsolatban:

  1. Először is szinkronizáld az időzóna beállítást, hogy Magyar idő szerint is pontosan jelezze a hír eseményt. Ehhez a GMT+1 beállítást kell alkalmaznod (Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris)
  2. Másodszor szűrd meg a jelentéseket melyeket látni akarsz a listában és koncentrálj csak a jelentős hatást kiváltó gazdasági információkra. Ehhez a „More” gombra kattintva válaszd a „High Impact” kategóriát. Így csak a fontos hírek fognak megjelenni, melyeket érdemes figyelned.
  3. Harmadszor szűrd meg a devizákat amelyekre a vonatkozó híreket látni akarod. Ezt a „More” gomb kattintása után a „Symbols” listában tudod kiválasztani.

Amennyiben ezeket a beállításokat megteszed egy sokkal letisztultabb és nyomon követhetőbb listát fogsz kapni, mely segít a lényeges eseményekre koncentrálnod.

Powered by Myfxbook.com
Powered by Myfxbook.com

Még egy dologra érdemes odafigyelni, ami szükséges ahhoz, hogy a pontos időben kapj értesítést az eseményekről és ne pedig csodálkozva figyeld, hogy még olyan messze van a hír és mégis milyen vadul mozognak az árfolyamok. Mire ráébredsz, hogy már valójában megtörtént a jelentés csak lemaradtál róla.

A GMT+1 időzónáról át kell állítani a beállítást GMT+2-re a nyári időszámítás kezdetekor és visszaállítani GMT+1-re újra a nyári időszámítás végeztével.

A nyári időszámítás kezdete: március utoldó vasárnapjára virradó hajnal 2-kor

A nyári időszámítás vége: október utolsó vasárnapjára virradó hajnali 3-kor